Volledig scherm
Anasss Achahbar viert de 1-0 tegen Go Ahead Eagles. © Erik Pasman

Achahbar na tweede hattrick: als ik zo doorga moet ik een kast aanschaffen

NIJMEGEN - NEC-spits Anass Achahbar is ontketend. Twee basisplaatsen: twee hattricks. ,,Ik wilde vandaag laten zien dat ik het ook met een witte bal kan’’, grapt hij na de wedstrijd. 

Na zijn eerste hattrick mocht hij een oranje bal mee naar huis nemen. Achahbar maakte vrijdagavond in de herstart van de eerste divisie tegen Go Ahead Eagles zijn tweede hattrick op rij. 

Los

In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Jong AZ, zijn eerste basisplaats, vond hij eveneens drie keer het net. Daardoor stapte hij na die mistwedstrijd in Noord-Holland met een oranje bal van het veld. 

Achahbar: ,,Als ik zo doorga, moet ik wel een nieuwe kast aanschaffen. Ik denk dat ik een beetje los ben, maar ik wil nu niet te gek gaan doen na twee wedstrijden. Ik wil deze stijgende lijn doorzetten. Maandag weer tegen FC Oss.’’

De snelle tegentreffer na zijn openingsdoelpunt rekent Achahbar zichzelf aan. ,,We begonnen slordig aan de wedstrijd. Ik ook. Ik leed balverlies en daaruit kwam de 1-1. Dat neem ik mezelf echt kwalijk. Maar in de tweede helft maak ik het goed.’’

Volledig scherm
NEC-speler Anass Achahbar scoort de 0-1 voor NEC tegen Jong AZ. © ProShots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.