Volledig scherm
Anass Achahbar, door PEC verhuurd aan NEC, schreeuwt het uit na zijn fenomenale omhaal tegen Helmond Sport (2-3). © ProShots

Achahbar over omhaal: 'Het is me al vaker gelukt'

HELMOND - Anass Achahbar blonk vrijdagavond uit bij NEC in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport. De 24-jarige aanvaller scoorde twee keer, waaronder een omhaal in de eerste helft op aangeven van Brahim Darri.

,,Ik zag de bal omhoog komen, hij kwam net achter me", blikte Achahbar terug op zijn openingstreffer in Helmond. ,,Het is me al vaker gelukt, dus ik dacht: ik doe het maar weer. Ik kon ook niks anders dan een omhaal proberen."

De goal van Achahbar kwam als geroepen, want de thuisploeg kreeg daarvoor juist de meeste kansen. ,,Ik vond Helmond niet echt de overhand hebben, maar wij konden ook geen potten breken. Na mijn doelpunt kwamen we los. De 0-2 zat er daarna aan te komen."

De Nijmegenaren gaven vervolgens wel, voor de derde keer dit seizoen, een 2-0 voorsprong weg. ,,Dat is het enige wat er nog uit moet bij ons. Als je ziet hoe we voetballen, is het gewoon zonde dat we het weggeven. Daar moeten we scherper en consequenter in zijn."

Uiteindelijk bezorgde de spits NEC met alweer zijn zesde treffer van het seizoen de winst op Helmond Sport. ,,Gelukkig wel, ja. De laatste tijd doen Sven en ik het voorin en dat hoort ook. Wij zijn de spitsen en moeten de verdediging helpen door goals te maken. Ik ging meteen naar de fans. Ze komen iedere week en deze keer leek het soms alsof zij met meer waren dan die van Helmond."

Volledig scherm
De omhaal van Achahbar die NEC de 0-1 bezorgde. © Marcel van Dorst
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.