Volledig scherm
Ferdi Kadioglu na de verloren nacompetitiefinale tegen NAC Breda. © ANP Pro Shots

Ajax wil Kadioglu, ook interesse voor Dumic en Grot

Nijmegen - Ferdi Kadioglu staat in de belangstelling van Ajax. Het 17-jarige talent van NEC heeft bij de Nijmeegse club een contract tot medio 2019, maar het is zeer de vraag of de jeugdinternational na de degradatie in de eerste divisie zal gaan voetballen. Ook FC Utrecht, Trabzonspor en Konyaspor (allebei Turkije) hebben serieuze interesse.

Tijdens dit seizoen heeft NEC geprobeerd het jeugdcontract van Kadioglu open te breken, maar daarover bereikten beide partijen geen akkoord. Na Trabzonspor en Konyaspor mengen nu ook FC Utrecht en Ajax zich in de dans om de aanvallende middenvelder, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van NEC.

Kadioglu is niet de enige speler van NEC voor wie veel belangstelling is. Zo hebben clubs uit binnen- en buitenland interesse in verdediger Dario Dumic (25). En volgens Italiaanse media aast Fiorentina op Jay-Roy Grot. De club uit de Serie A zou de 19-jarige aanvaller voor ongeveer 2 miljoen euro willen overnemen van NEC. Grot zou dan het eerste jaar bij zijn huidige club worden gestald en pas daarna naar Italië gaan. Ook Dumic en Grot hebben bij NEC een doorlopend contract.

Nieuwe technisch directeur

Naar verwachting zal NEC op korte termijn bekendmaken wie technisch directeur zal worden bij de Nijmeegse club. Die nieuwe technische man moet een hoofdtrainer gaan aanstellen en ook de selectie voor komend seizoen samenstellen. Ajax en FC Utrecht staan klaar om zaken te doen met de nieuwe TD, zo stellen bronnen van De Gelderlander.

Scheidend technisch manager Edwin de Kruijff wikkelde afgelopen week de relatief kleinere transfers af van Julian von Haacke naar Darmstadt 98 en Fabian Gmeiner naar Hamburger SV. De Kruijff gaf onlangs aan dat NEC niet gedwongen is spelers te verkopen, ondanks de teruggang in begroting.

Volledig scherm
Jay-Roy Grot is één van de drie spelers die op de nominatie staan om te vertrekken bij NEC. © Cor Lasker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”