Volledig scherm
Sven Braken gaat in een spagaat voor de bal. © Broer van den Boom

Alles draait om mogelijk vertrek van Braken bij NEC

WUPPERTAL - Mede dankzij een benutte strafschop van Sven Braken speelde NEC In de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding vrijdagavond met 3-3 gelijk bij SV Wuppertal. Onnodig, maar daar ging het eigenlijk niet over in traditionele stadion (12.000 plaatsen waarvan de helft op straantribunes). Grote vraag was of Sven Braken zijn laatste wedstrijd voor NEC gespeeld had.

In de Mexicaanse pers en op social media verschijnen de laatste dagen steeds meer berichten dat de Limburger naar Querétaro FC gaat. Vertegenwoordigers van de Mexicaanse voetbalclub uit de hoogste afdeling zouden de 26-jarige spits al van hun belangstelling op de hoogte hebben gebracht, maar Braken wilde vrijdag nog nergens op ingaan. ,,Ik kan en wil er niets over zeggen. Mijn focus ligt vooralsnog bij NEC’’, liet de Limburger na de wedstrijd weten.

Ook Wilco van Schaik wilde zijn licht niet laten schijnen over een op handen zijnde transfer van de topscorer (8 goals in 4 wedstrijden) van de oefencampagne tot nu toe ,,We hebben de geruchten gehoord, maar van Querétaro heeft nog niemand zich officieel bij ons gemeld’’, zei de algemeen directeur van NEC.

Twee gedachten

Van Schaik hinkte duidelijk op twee gedachten. Braken heeft een doorlopend contract tot de zomer van 2021, waardoor de Nijmegenaren een aantrekkelijke vraagprijs kunnen neerleggen. Dat zou de club een heel eind op weg helpen naar een sluitende begroting die eind augustus bij de licentiecommissie moet worden ingeleverd. ,,Alleen kunnen we de hoofdprijs niet vragen voor Sven’’, bekende Van Schaik. ,Dat heeft te maken met enkele bepalingen in zijn contract. Alleen daarmee konden we hem van Almere overnemen.’’

Aan de andere kant weet de directeur ook dat hij zo’n 20 doelpunten bij het grof vuil legt als NEC de spits verkoopt aan Querétaro. ,,Dat is onze spagaat. Aan de ene kant moeten we voor eind augustus de financiën op orde hebben om een licentie te krijgen, aan de andere kant wil je het seizoen met de sterkst mogelijke selectie ingaan.’’

Jellert van Landschoot

Daar waar Braken dus mogelijk op weg is naar de uitgang, klopte Jellert van Landschoot vrijdag op de voordeur. De Belgische huurling van Club Brugge mocht na een half uur invallen en liet af en toe zijn waarom NEC hem naar De Goffert heeft gehaald. Van Landschoot koppelt loopvermogen aan techniek, heeft de blik naar voren gericht en liet een paar keer zien over een splijtende dieptepass te beschikken.

SV Wuppertal – NEC 3-3 (1-2). 19. Musaba 0-1, 22. Braken 0-2 (strafschop), Knechtel 1-2, 77. Glanluca 2-2, 81. Gianluca 3-2 (strafschop), 82. 3-3 Ndayishimiye.

Opstelling NEC: Branderhorst; Sanniez (76. Van Rooij), Sturing, Kvida, Labylle (75. El Karouani); Dijkstra, Van den Berg (46. Odenthal), Overtoom (60. Van Landschoot); Okita (76. Wolters), Braken, Musaba (60. Ndayishimiye).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.