Jimmy Calderwood (links) met zijn zoon Scott tijdens een sportcafé in Babberich.
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy Calderwood (links) met zijn zoon Scott tijdens een sportcafé in Babberich. © Theo Kock

Alzheimer treft kleurrijke Schotse coach hard: het Calderwood-effect is bijna uitgewerkt

NEC heeft weer een Calderwood. Na trainer Jimmy (66), de kleurrijke Schotse trainer, is de beurt aan kleinzoon Scott junior. Scott senior (43) is apetrots en zou dat gevoel zo graag delen met zijn vader. Maar Jimmy Calderwood, ook oud-trainer van De Graafschap, heeft alzheimer en herkent zijn zoon en kleinzoon niet meer.

3 reacties

 • Martijn Hamer

  1 maand geleden
  Wat een enorm kleurrijke man en trainer, Jimmy Calderwood. Enorm triest om te horen dat het zo gaat eindigen. Calderwood is voor mij een soortgelijke trainer als Fritz Korbach. Trainers zoals je die helaas nooit meer mee zal maken op de voetbalvelden, die altijd overal voor prachtige anekdotes zorgden en een genot waren om in de voetbalwereld te hebben. Helaas gaan we dit soort type’s niet meer zien in ‘t hedendaagse voetbal met “bekkenpraters” zoals Korbach dat zo mooi zeggen kon. Sterkte!
 • Jan Schamp

  1 maand geleden
  Alzheimer een vreselijke ziekte ik heb het mee gemaakt met mijn vader en broer toen ze ook net 60+ waren. Veel sterkte familie Calderwood.
 • Tony Peters

  1 maand geleden
  Prachtige familie en ik gun ze het allerbeste. Een icoon is Jimmy. Niet alleen bij NEC, maar overal waar hij kwam. Fanatiek, hard, maar nooit op de man. Jimmy, come on! En Scott en Scott koker er ook met zo’n mentaliteit.