Volledig scherm
Anthony Musaba is direct na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht nog steeds teleurgesteld dat hij de grootste kans van de wedstrijd om zeep heeft geholpen en wordt opgevangen door Tom Overtoom (links) en Ayman Sellouf. © BSR Agency / Broer van den Boom

Anthony Musaba pakt basisplaats bij NEC tegen FC Volendam

NIJMEGEN - Anthony Musaba staat vrijdag tegen FC Volendam in de basis bij NEC. De 18-jarige vleugelaanvaller komt in de plaats van Ole Romeny. Jonathan Okita verhuist van de rechter naar de linkerflank, Zian Flemming houdt zijn positie in de punt van de aanval. 

Musaba viel maandag tegen Jong FC Utrecht opnieuw sterk in en had de wedstrijd kunnen openbreken toen hij in kansrijke positie de bal net voorlangs joeg. De tiener was daarover zo ontdaan dat hij na het laatste fluitsignaal opgevangen moest worden door enkele ploeggenoten. ,,De teleurstelling zat even heel diep bij mij. Ik had de wedstrijd kunnen beslissen. Het was een mooie kans. Zo vaak komt die niet voorbij in een wedstrijd’’, zei Musaba donderdag na de laatste training.

Thuis had hij de samenvatting met zijn misser nog eens bekeken. ,,Ik moet rustiger blijven in zo’n situatie.’’ Dat hij vrijdag in en tegen Volendam in de basis start, verrast hem niet. ,,Ik vind dat ik die plek verdiend heb. Elke wedstrijd dat ik er in kwam, heb ik goed gepresteerd. Bracht ik nieuwe energie in de ploeg.’’ Tegen Volendam verwacht Musaba een andere wedstrijd dan maandag tegen Jong FC Utrecht. ,,Dit wordt een echte topper. Wij kunnen een slag slaan in de tweede periode. We moeten er meteen opklappen en die wedstrijd winnen.’’ 

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Musaba, Flemming, Okita.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.