Volledig scherm
PREMIUM
NEC-spits Sven Braken viert zijn goal op aangeven van Jonathan Okita (links) tegen Go Ahead Eagles. © Pro Shots

Assistkoning van NEC vulde zijn trukendoos in Parijse banlieue

NIJMEGEN - NEC heeft in Jonathan Okita een Europees geschoolde voetballer als ‘assistkoning’. Hij heeft slechts 22 jaren op de teller staan, maar dompelde zich al onder in drie voetbalculturen. 

In de Nederlandse eerste divisie geniet de geboren Duitser van de aanvallende vrijheid, in België leerde hij duelleren en zijn trucjes pikte hij op in een banlieue van Parijs.

Deze buitenwijken halen met regelmaat het nieuws vanwege rellen, criminaliteit en drugs. Bovendien zouden de achterstandswijken broeinesten van terrorisme zijn. Daardoor hebben veel mensen een eenzijdig beeld van de banlieues, stelt Okita. De buitenspeler groeide juist op in een beschermde omgeving in de wijk Juvisy sur Orge. Op de pleintjes van de banlieue in het zuiden van Parijs werkte hij aan zijn droom.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.