Volledig scherm
Gabor Babos als keeper van NEC. © PICS UNITED

Babos blijft keeperstrainer NEC

NIJMEGEN - Gábor Babos is ook komend seizoen keeperstrainer van NEC. De oud-doelman van de Nijmeegse voetbalclub vertolkte die rol ook al de afgelopen maanden bij de eerstedivisionist.

Babos (43) nam medio maart de werkzaamheden over van Wilfried Brookhuis, die vlak daarvoor werd getroffen door een hersenbloeding. Hij kwam destijds over van NAC waar hij keeperstrainer was van de jeugdafdeling.

De Hongaar traint bij NEC de doelmannen van het eerste elftal, de beloftenploeg en de hoogste jeugd (de Onder-19 van de voetbalschool NEC/FC Oss). In zijn spelersloopbaan speelde hij acht seizoenen in De Goffert. Verder stond Babos (27 interlands) onder de lat bij FC Sopron, MTK Boedapest, NAC en Feyenoord. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”