Bart van Rooij passeert Dwayne Green van FC Dordrecht. De jonge NEC-verdediger speelde twee van de drie EK-kwalificatie wedstrijden met Oranje onder 19.
Volledig scherm
Bart van Rooij passeert Dwayne Green van FC Dordrecht. De jonge NEC-verdediger speelde twee van de drie EK-kwalificatie wedstrijden met Oranje onder 19. © BSR Agency

Bart van Rooij doet goede zaken met Oranje onder 19

NIJMEGEN - Voor de training van woensdag heeft NEC - buiten de geblesseerde doelman Norbert Alblas - de selectie weer compleet. Dinsdag keerde Bart van Rooij terug uit Letland, waar de 18-jarige rechtsback met Oranje onder 19 moeiteloos de kwalificatiepoule voor het EK won. Tegen Moldavië (5-0) bleef de verdediger nog op de bank, daarna stond hij in de basis tegen Letland (8-2) en Israël (2-0). 

Tom van de Looi was met Oranje onder 20 op pad voor twee vriendschappelijke interlands. Tegen Portugal (1-1) droeg hij de aanvoerdersband, tegen Polen (2-1 zege) zat de middenvelder van NEC negentig minuten op de bank. 

Dirk Proper

Voor Dirk Proper zijn het spannende dagen. De 17-jarige middenvelder van NEC onder 19, maakt zich op voor het wereldkampioenschap met Oranje onder 18 over twee weken in Brazilië. In een laatste test wonnen de jeugdinternationals met 3-2 van België. Proper viel na rust in en was goed voor een assist. Woensdag maakt bondscoach Peter van der Veen de definitieve WK -selectie bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.