Bart van Rooij stoomt op met de bal aan de voet.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Rooij stoomt op met de bal aan de voet. © Broer van den Boom

Bart van Rooij is het ‘eigen gezicht’ van NEC op rechts

NIJMEGEN - De voetbalacademie van NEC staat hoog aangeschreven, maar geschikte vleugelverdedigers ‘op rechts’ werden er maar niet ‘geboren’ in de opleiding. Tot Bart van Rooij (18) de ban brak. Eindelijk speelt er weer een rechtsback uit eigen gelederen in De Goffert.

In de serie van NEC TV over jeugdspelers uit de voetbalacademie die hun droom najagen, vertelde de voetballer een jaar geleden dat hij ‘bereid was om er alles voor te doen om op die manier de beste versie van jezelf te worden’.  

Om dat doel te bereiken gaf hij bij de start van 2020 zijn vrije woensdagmiddag op. ,,Anders zorgde ik dat ik zo snel mogelijk thuis was om daarna niks te doen. Op de bank filmpje kijken, uitrusten.’’

Dit jaar wil hij het serieuzer aanpakken. ,,Geen excuses meer. Ik train nu elke woensdagmiddag met Reinier (Looij, een van de fysiotherapeuten bij NEC, DvdB). Dat doen trouwens meer spelers.’’ 

Quote

Terry en ik gaan normaal met elkaar om. Ik vind hem een goede rechtsback.

Bart van Rooij
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.