Volledig scherm
PREMIUM
NEC-verdediger Bart van Rooij baant zich een weg door een mêlee van De Graafschap-spelers. © BSR Agency

Basisdebutant Van Rooij leeft bij NEC zijn droom tegen De Graafschap

NIJMEGEN - Voor Bart van Rooij levert zijn basisdebuut bij NEC een ‘onvergetelijke avond’ op. De rechtsback genoot maandagavond volop van de slotfase tegen De Graafschap (1-1).

Quote

Ik heb er altijd van gedroomd ooit zelf als speler het veld op te stappen

Bart van Rooij (18), verdediger NEC

Toen Bart van Rooij afgelopen zondag hoorde dat hij tegen De Graafschap voor de eerste keer op een basisplaats kon rekenen, pakte hij bij thuiskomst het fotoboek erbij. De 18-jarige verdediger uit Grave toverde een foto uit zijn jeugdjaren tevoorschijn. Hand in hand liep hij met Ryan Koolwijk het veld op in stadion De Goffert.

,,Ik heb er altijd van gedroomd ooit zelf als speler het veld op te stappen’’, zei Van Rooij gisteren na afloop in de catacomben. ,,Nu was dat moment daar. Eindelijk, ik heb er hard voor gewerkt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.