Basisplek Belg Bossaerts bij NEC

NIJMEGEN - Mathias Bossaerts maakt zaterdagavond zijn debuut voor NEC. De Belgische aanwinst begint in de basis tegen Roda JC. Hij is bij de Nijmeegse eerstedivisionist centraal achterin de vervanger van Josef Kvida.

Kvida (21) mist de confrontatie in Kerkrade vanwege interlandverplichtingen (Tsjechië Onder 21). Ook flankspeler Ole Romeny (Nederland O19) en rechtsback Bart van Rooij (Nederland O18) ontbreken om die reden in de selectie van NEC tegen Roda.

Bossaerts viel vorige week vrijdag tegen FC Dordrecht (1-0 winst) nog buiten de selectie. Hij was toen net in Nijmegen gearriveerd na zijn transfer van KV Oostende. Die club pikte de 22-jarig oud-jeugdinternational in 2016 op bij Manchester City. De Engelse grootmacht had hem op zijn zestiende weggehaald bij Anderlecht.

Terry Lartez-Sanniez is nog een twijfelgeval voor het duel met Roda. De Amsterdammer kampt met een bilblessure. Hij deed vrijdag slechts een deel van de training met de groep mee. Guus Joppen is zijn logische vervanger als de oud-Ajacied niet kan spelen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Alblas; Lartez-Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Okita, Braken, Darri.

Volledig scherm
De recente presentatie van Matthias Bossaerts als speler van NEC, bij basisschool NSV 2 in de Hazenkamp in NIjmegen. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.