Volledig scherm
NEC-aanvaller Mike Ndayishimiye viert zijn doelpunt tegen RKC. © BSR Agency

Bayern München wil NEC’er Mike Ndayishimiye

NIJMEGEN - NEC raakt Mike Trésor Ndayishimiye mogelijk deze transferperiode kwijt aan een Europese topclub. Het 20-jarige Belgische talent staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Duitse grootmacht Bayern München.

De recordkampioen van Duitsland wil de watervlugge aanvaller per direct overnemen van de Nijmeegse eerstedivisieclub. 

Ndayishimiye zou dan in eerste instantie moeten aansluiten bij het tweede team van Bayern dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland.

Gat in begroting dichten

Volledig scherm
NEC-aanvaller Mike Ndayishimiye viert zijn doelpunt tegen kampioen FC Twente. © BSR Agency

Ndayishimiye heeft nog een contract tot de zomer van 2021 in De Goffert. Een transfersom voor de technische spits, die ook op het middenveld uit de voeten kan, zou NEC kunnen helpen om het gat in de begroting te dichten.

De club gaat desgevraagd niet in op namen.

Pas één seizoen heeft het NEC-publiek kunnen genieten van de kunsten van Ndayishimiye (27 officiële wedstrijden, 6 doelpunten). Een jaar geleden verkoos de buitenspeler de club uit Nijmegen nog boven een langer verblijf bij Anderlecht, waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Ook toonden Juventus, Liverpool en AS Monaco interesse. Omdat NEC hem als enige de kans bood om bij de hoofdmacht aan te sluiten, koos hij voor de eerstedivisionist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.