Volledig scherm
Thomas Beekman (voorgrond) is verwikkeld in een kopduel met Laros Duarte tijdens het oefenduel vorige maand tussen Sparta en NEC. Beekman scoorde maandag voor de beloften van de Nijmeegse eerstedivisionist. © BSR Agency

Beloften NEC en Excelsior houden elkaar in evenwicht

NIJMEGEN - In aanloop naar de tweede aflevering van Excelsior - NEC van komende vrijdag (eind oktober drukten de Rotterdammers de Nijmeegse eerstedivisionist in verlenging uit het bekertoernooi) hielden de belofteteams van beide clubs elkaar maandagavond op De Eendracht met 1-1 in evenwicht. 

Thomas Beekman bracht Jong NEC na 28 minuten op een 1-0 voorsprong door de bal uit een strakke voorzet van Randy Wolters in een keer achter Maarten de Fockert te schieten. Nog voor rust straften de Rotterdammers een fout van Job Schuurman af. De doelman van NEC schoof de bal bij de opbouw van achteruit prompt in de voeten van een tegenstander. 

Naast Wolters en Schuurman beschikten de trainers Ron de Groot en Wilfried Brookhuis ook over Souffian El Karouani, Cas Odenthal, Frank Sturing en Etien Velikonja uit de selectie. De laatste tien minuten van het duel kreeg de thuisclub de beste kansen op de overwinning, maar was Jong NEC of ongelukkig of te slordig in de afwerking. Frank Sturing kopte net voor het laatste fluitsignaal nog op de paal.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.