Besloten trainingen NEC: pers niet welkom, fans wel

NIJMEGEN - NEC gooit in de tweede seizoenshelft de poort voor de pers meermaals dicht. De laatste twee trainingen voor een wedstrijd zijn bij de Nijmeegse volksclub vanaf heden besloten.

De supporters van NEC zijn wel welkom bij die oefensessies op sportcomplex De Eendracht, meldt een woordvoerder van de eerstedivisionist.

De maatregel is op nadrukkelijk verzoek van coach Jack de Gier. ,,Ik wil een bepaalde privacy creëren voor spelers en trainers op de werkvloer. Het is niet zozeer om geheime dingen te doen. Het is dan bijvoorbeeld makkelijker elkaar de waarheid te zeggen’’, zei hij afgelopen week tijdens het trainingskamp in Estepona, waar meerdere trainingen ook al niet toegankelijk waren voor de pers.

De Gier is niet de eerste trainer van NEC die besloten trainingen invoert. Zo waren afgelopen seizoen bij Adrie Bogers én daarna Pepijn Lijnders één training in de week geen pottenkijkers welkom. Een jaar eerder voerde Peter Hyballa in de tweede seizoenshelft ook die actie door, tot ongenoegen van de supporters.

Volledig scherm
Archieffoto. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.