Volledig scherm
Adrie Bogers (rechts) was vorig seizoen een half jaar hoofdtrainer bij NEC. © David van Haren

Bogers, De Groot en Meijer tot einde seizoen nieuwe trainers bij NEC

NIJMEGEN - Adrie Bogers, Ron de Groot en Rogier Meijer nemen tot het einde van het seizoen de leiding over het eerste elftal van NEC. Zij treden in de voetsporen van trainer Jack de Gier en assistent-trainer Patrick Pothuizen, die dinsdag op non-actief zijn gesteld.

Assistent-trainer Adrie Bogers (53) krijgt meer verantwoordelijkheid, maar die draagt hij niet alleen. De drie krijgen evenveel inspraak, laat de eerstedivisionist weten. Ron de Groot neemt de communicatie naar buiten op zich.

Bogers was vorig seizoen nog hoofdtrainer in Nijmegen. Hij sloot de eerste competitiehelft af met de minste verliespunten, maar moest in de winterstop toch wijken voor Pepijn Lijnders. Die liep promotie naar de eredivisie mis en werd ontslagen aan het einde van vorig seizoen.

Ron de Groot (59) begint aan zijn vijfde periode als tussenpaus bij de hoofdmacht van NEC. De clubicoon was hoofdtrainer van Jong NEC. In het verleden was hij ook jarenlang assistent-trainer. Die functie wordt overgenomen door keeperstrainer Wilfried Brookhuis.

Rogier Meijer (37) heeft dit seizoen NEC Onder 19 onder zijn hoede. De oud-speler van De Graafschap heeft met dat team de kampioenspoule gehaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.