Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

Bossaerts over omhaal: ‘Ik toverde iets moois uit mijn hoge hoed’

NIJMEGEN - Mathias Bossaerts kon vrijdagavond na de wedstrijd tegen Almere City FC (5-0) zijn geluk niet op. De verdediger van eerstedivisionist NEC was dolblij met de overwinning, de nul en zijn twee doelpunten.

Kiezen kon Bossaerts niet. ,,De hele wedstrijd geeft vertrouwen”, sprak de Belg tevreden. ,,Ik ben verdediger dus mijn eerste taak is doelpunten voorkomen, dat we de nul houden is dan ook het allerbelangrijkste. Zeker ook omdat het lang geleden was dat ons dat was gelukt. Ik meen de wedstrijd tegen Telstar in oktober. Dat moet toch echt beter!”

Eén gedachte: alles of niets

Ook zijn doelpunten (de 3-0 en 5-0) lieten hem glunderen. ,,Die goals doen mij deugd. Zo vaak scoor ik ook niet, nu zelfs twee keer. Op Standard maakte ik er namens Oostende twee (in het seizoen 2016/17, red.), maar die laatste werd afgekeurd toen, weet ik nog. Twee keer scoren in één officiële wedstrijd is mij nog niet eerder gelukt. Die tegen Standard was sowieso pas mijn eerste officiële treffer in het profvoetbal.”

Bossaerts schudde zijn hoofd. ,,Mijn eerste tegen Almere was wel een mooie hè”, vertelde hij. ,,Ik zie de bal uit een corner opeens boven me hangen en had maar één gedachte: alles of niets. Toen toverde ik maar iets moois uit mijn hoge hoed. Een omhaal zou je het kunnen noemen, wel van andere klasse dan die van Cristiano Ronaldo vorig jaar tegen Juventus. Zoiets acrobatisch probeer ik ook wel op de training. Zo gek ben ik wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.