Volledig scherm
Sven Braken (rechts) begon tegen Almere City in de basis omdat Steeven Langil (rechts) een knieblessure heeft. © Erwin Spek

Braken enige lichtpuntje bij NEC tegen Almere City

NIJMEGEN - NEC-spits Sven Braken stak vrijdag in het verloren duel tegen zijn oude club Almere City met kop en schouders boven zijn medespelers uit. Hij kreeg een 7. Hoe presteerden zijn teamgenoten?

NEC verloor vrijdag voor de tweede keer op rij en presteerde ondermaats. Alleen spits Sven Braken, die tegen zijn voormalige werkgever in de basis begon omdat Steeven Langil geblesseerd was, maakte indruk.

Eigen kracht

De spits scoorde twee keer in de met 3-2 verloren wedstrijd in Almere en deed daarmee waarvoor hij in het veld staat: doelpunten maken. Beide treffers maakte hij bovendien op eigen kracht. Na een loopactie vanaf eigen helft besloot Braken in de 55e minuut uit een onmogelijke hoek op het doel te schieten. Mede door zwak keeperswerk van Chiel Kramer eindigde de pegel in het net.

Een kwartier voor tijd schoot hij van buiten het strafschopgebied op doel. Zijn bekeken schot ging met een boog over doelman Kramer heen en eindigde in de kruising. Een smet op Brakens spel was een kopkans in de eerste helft die hij verprutste, maar dat was ook de enige bruikbare voorzet die de spits kreeg in Almere.

De rapportcijfers:

Joris Delle 5; Michael Heinloth 5, Wojciech Golla 5,5, Van de Pavert 4, Guus Joppen 4 (Calvin Verdonk -); Mart Dijkstra 5, Ferdi Kadioglu 5,5 (Ole Romeny -), Gregor Breinburg 5; Anass Achahbar 3,5, Sven Braken 7, Jari Schuurman 3,5 (Kevin Jansen -).

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.