Volledig scherm
Sven Braken (op de foto in duel met Kik Pierie van Jong Ajax) is rond met Livorno. © BSR Agency

Braken is rond met Livorno en vertrekt bij NEC

NIJMEGEN - Sven Braken vertrekt bij NEC. Nadat de Nijmeegse eerstedivisionist en Livorno (Serie B) vorige week al overeenstemming bereikten over de transfersom, kwam de spits maandag, op de allerlaatste dag van de transferperiode zelf ook rond met de Italiaanse club. 

De Limburger tekende een meerjarig contract. Over de transfersom werden geen mededelingen gedaan. Braken had nog een contract tot de zomer van 2021 bij NEC, maar had bij zijn transfer, begin vorig seizoen van Almere City naar Nijmegen, een clausule laten opnemen dat hij tegen een gelimiteerde transfersom weer kon vertrekken. 

De Limburger aasde vorig seizoen tijdens de winterstop ook al op een avontuur in het buitenland, maar toen kwam NEC er niet uit met de Deense clubs Aarhus en FC Midtjylland. Deze zomer kon Braken nog naar Mexico, waar Querétaro de spits graag wilde vastleggen. Omdat de vriendin van de voetballer net bevallen was van hun eerste  kindje zette Braken zelf een streep door die transfer. 

Volg hier alle transfers op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.