Volledig scherm
Sven Braken (links) in duel met Daryl Werker van Roda JC. © BSR Agency / Broer van den Boom

Braken ontbreekt bij NEC: buitenlandse transfer lonkt

NIJMEGEN - Sven Braken traint donderdag niet mee met de selectie van NEC. Ook voor vrijdag komt zijn naam niet op het wedstrijdformulier als de Nijmeegse eerste divisionist in de eigen Goffert aantreedt tegen Telstar. De spits staat op het punt een contract bij een buitenlandse club te ondertekenen. 

De transferperiode sluit maandagnacht. NEC heeft Braken toestemming gegeven om met zijn mogelijk nieuwe werkgever tot overeenstemming te komen.

Volgens Harm-Jan Schilperoort is er een club concreet, maar dat is het enige dat de zaakwaarnemer van Braken kwijt wil. ,,Vandaag en morgen verwacht ik geen nieuws. Ik weet echt nog niet wat er precies gaat gebeuren.’’ 

De spits van NEC aasde eerder op een buitenlandse transfer. Vorig seizoen mislukte de overstap naar Aarhus in Denemarken omdat de club er niet uitkwamen. Deze zomer zette de Limburger zelf een streep door de transfer naar Querétaro in Mexico. 

Omdat Braken ontbreekt speelt Ole Romeny vrijdag in de punt van de aanval tegen Telstar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.