Volledig scherm
Sven Braken haalt uit vanaf de penaltystip. © Pro Shots

Braken verwacht chocoladegeld van teamgenoot Wolters na doelpunten tegen Telstar

VELSEN-ZUID - Sven Braken gooide de uitwedstrijd van NEC tegen Telstar vrijdag (0-3) na rust in het slot door twee keer te scoren. De aanvaller komt daarmee in de eerste divisie op een totaal van acht en kwam na afloop terug bij ploeggenoot Randy Wolters, die hem voorafgaand aan de wedstrijd een belofte deed.

Op Instagram liet Wolters zien dat hij Braken een ‘bonus’ aanbood voor het geval hij tegen Telstar zou scoren. Een bonus van chocoladegeld uit de supermarkt, welteverstaan. ,,Ik verwacht wel dat hij me nog uitbetaalt”, zei Braken na afloop. Zijn ploeggenoot antwoordde dat hij daarvoor eerst nog naar de bank moet.

Wolters herstelt van een zware knieblessure en zag de wedstrijd tegen Telstar vanaf de tribune. ,,Het is alleen maar mooi dat hij er is. Hij heeft het moeilijk gehad, maar komt vaak kijken. Trainingen, wedstrijden. Hij is echt een sfeermaker.”

Chocoladebeen

Nadat Jonathan Okita NEC al na vijf minuten op voorsprong had gezet, verdubbelde Braken de marge in de tweede helft vanaf elf meter. ,,Bij de penalty nam ik mijn verantwoordelijkheid. Anass (Achahbar, SJ) was al naar de kant en dus nam ik de penalty. De keeper had mijn strafschop in de beker tegen Excelsior gezien, denk ik, want hij dook naar zijn linkerhoek. Ik dacht: ik schiet ’m gewoon door het midden. Bij de tweede goal zag Guus Joppen goed waar ik de bal wilde hebben. Een intikker? Dat vind ik niet. Dit zijn moeilijke kansen. En ik schoot ook nog met mijn chocoladebeen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.