Volledig scherm
Sven Braken viert een doelpunt in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van NEC met Leroy Labylle (47). De spits gaat niet naar Mexico. © BvdB

Braken zet streep door Mexicaans avontuur en blijft bij NEC

NIJMEGEN - Hoewel hij in een Mexicaanse krant al staat afgebeeld in het shirt van Querétaro, blijft Sven Braken (26)  bij NEC. De bewerkte foto kan de prullenbak in, omdat de spits eigenhandig een streep door het Mexicaanse avontuur heeft gezet. 

Begin deze week was er officieel contact tussen beide clubs, waarbij Querétaro ook een bod deed op Braken.

Eerder zei Wilco van Schaik dat NEC de transfersom goed kon gebruiken, maar erkende de algemeen directeur van NEC tegelijkertijd dat het vertrek van Braken een sportieve aderlating betekende. Donderdag hielp Braken Van Schaik eigenhandig uit die spagaat.

Al ging de voetballer niet over een nacht ijs. ,,Want Querétaro is een grote club in een voetbalmaf land’’, zegt zijn zaakwaarnemer Harmjan Schilperoort van Soccer Solutions.

,,In zijn nadagen heeft Ronaldinho er nog gespeeld. De stad Santiago de Querétaro is voor Mexicaanse begrippen schoon en veilig. Voor Sven lag er een financieel zeer aantrekkelijk contract klaar, maar we bleven met enkele onzekerheden zitten. Sven en zijn vriendin verwachten zeer binnenkort ook hun eerste kindje. Die combinatie heeft hem doen besluiten niet op de aanbieding van Querétaro in te gaan en bij NEC te blijven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.