Volledig scherm
PREMIUM
Mattijs Branderhorst redt namens NEC tegen FC Dordrecht. © BSR Agency

Branderhorst opgelucht dat beste vriend niet tegen hem scoorde

DORDRECHT - NEC-doelman Mattijs Branderhorst kwam vrijdagavond een oude bekende tegen toen hij het met de Nijmeegse eerstedivisionist opnam tegen FC Dordrecht (2-2). Bij de Schapenkoppen stond zijn beste vriend en voormalig NEC’er Jari Schuurman in de basis. De twee leerden elkaar kennen bij Willem II en stonden voor het eerst tegenover elkaar.

,,Het was gek om tegen hem te spelen. Maar ik was opgelucht dat hij in ieder geval niet heeft gescoord. Anders had ik dat de rest van mijn leven van hem gehoord”, vertelde Branderhorst. ,,Ik heb met zijn broer Remie gevoetbald in districtsteams van de KNVB. Daardoor was er gelijk een klik toen ik Jari leerde kennen bij Willem II. Nu zijn we goede vrienden. Dat gebeurt niet vaak in de voetbalwereld, want ieder jaar zijn er weer nieuwe spelers.”

Branderhorst spreekt regelmatig af met Schuurman, die in de winterstop overstapte van Feyenoord naar Dordrecht. ,,Ik zie hem minstens een keer per week. Dan gaan we naar de bioscoop of spelen we een potje FIFA. Voordat ik naar NEC ging, heb ik er ook nog met hem over gebeld. Hij zei dat het een leuke groep is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.