Brookhuis is bekernederlagen NEC tegen Emmen vergeten

VideoNIJMEGEN - NEC en FC Emmen troffen elkaar twee keer in de beker. Beide keren wonnen de Emmenaren. In 1990 stond Wilfried Brookhuis onder de lat, de huidige keeperstrainer van NEC. In 1997 was hij reserve.

Brookhuis kan zich de bekernederlagen niet meer herinneren. De keeperstrainer is verrast over de doelpuntenmaker in 1990. De overwinningen in de nacompetitie tegen de Emmenaren kan Brookhuis zich nog wel herinneren. Assistent Patrick Pothuizen haalde in de wedstrijd van 1997 ook op zijn bekende wijze de statistieken. De verdediger is vanaf 2010 recordhouder in de Eredivisie met 84 gele kaart.

FC Emmen

In de laatste vijf wedstrijden die NEC tegen Emmen speelde, wonnen de Nijmegenaren vier keer en speelden ze 1 keer gelijk. Dat was afgelopen vrijdag. Afgelopen seizoen won NEC in de nacompetitie uit met 3-1 bij Emmen. Thuis werd het 1-0. Het daaropvolgende tweeluik tegen NAC betekende de degradatie voor de Nijmegenaren. In het kampioensjaar won NEC in 2015 uit met 2-3. Thuis werden de Emmenaren in de eerste helft van het seizoen verslagen met 4-0.

Derde ronde

De laatste keer dat NEC door een club uit de Eerste Divisie werd uitgeschakeld was in het seizoen 2010-2011. Toen was Dordrecht een maatje te groot in de eerste ronde in een doelpuntrijke wedstrijd: 4-3. In het seizoen 2015-2016 was amateurclub HHC uit Hardenberg met 2-0 te sterk in de derde ronde.

Volledig scherm
Wilfried Brookhuis. © ProShots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement