Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) ontstond er een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na de door NEC verloren wedstrijd (0-1) ontstond er een grimmige sfeer rondom het stadion. De politie voerde meerdere charges uit en er werden veel aanhoudingen verricht. Ook werd een politiebus volledig vernield. © Paul Rapp

Bruls schaamt zich voor gedrag ‘supporters’: ‘Dit wil ik nooit meer meemaken’

NIJMEGEN - ‘Onacceptabel geweld’, concludeert de politie over de rellen die zondagavond bij het Goffertstadion in Nijmegen ontstonden na de derby NEC - Vitesse. Hubert Bruls is totáál niet te spreken over het gedrag van de NEC-supporters: ,,Ik durf ze niet eens supporters te noemen. Ik vond het een totale wanprestatie”, zei hij maandagochtend bij Radio 1.

21 reacties

 • J van der Zant

  7 maanden geleden
  Eens met de burgemeester, je schaamt je diep, gelukkig heb ik van huis uit OPVOEDING meegekregen, kennelijk bestaat dat bij sommigen niet meer, sommige ouders van kinderen, minderjarig of niet, die zich niet meer afvragen of hun kind, kinderen niet in verkeerde handen gevallen zijn, het wordt HOOG tijd om deze groep criminelen is harder te gaan aanpakken, niet goedschiks dan maar kwaadschiks, het zal moeten als ouders van deze kwaadschikkende jeugd hun kinderen niet meer in de hand hebben !
 • Jasper

  7 maanden geleden
  Dit bouwde zich de voorbije dagen natuurlijk al op. Het was extreem onrustig. Heel sneu voor de goede fans, maar dit kan zo niet. Geen publiek meer bij deze wedstrijden dus. Superjammer, want het zou een prachtige traditie en een voetbalfeest kunnen zijn...
 • Peters

  7 maanden geleden
  Beste Bruls, laat eens zien dat u echt wat te vertellen hebt en stuur de rekening van de gemaakt kosten van dit politie optreden naar de club. Zolang deze nog niet is betaald geen publiek meer toestaan. Dan doet u wat voor uw burgers die hier niet om hebben gevraagd. De voetbalclub is zelf groot genoeg om een passende regeling met hun geweldige supporters te vinden. Waarom moet dit van de algemene middelen worden betaald?
 • Henk Sanders

  7 maanden geleden
  @peters: Ik was er ook bij als normale NEC supporter op de tribune en heb me kapot geërgerd aan die opgefokte sfeer. En ik schaam me kapot voor die leeghoofden die nota bene in het familievak de vitesse supporters staan te provoceren. en na afloop hun frustratie op de politie botvieren. Schaam je kapot! Ga niet Bruls bashen, want dit heeft niks te maken met haat richting NEC supporters, maar alles met enkele trieste leeghoofden die het compleet verzieken voor de rest.
 • Pedro Kantor

  7 maanden geleden
  Ik blijf erbij, deze gasten willen knokken en matten. Nou kunnen we wel foei en bah blijven roepen en grote politie machten erbij, maar ze vinden meestal toch wel een weg. Beter is het om ze juist een gelegenheid te geven. Gewoon naast het stadion een grote kooi zetten, van elke club gaat er een even aantal in, zonder wapens, alleen blote vuisten. En sla je slag. Kan John de Mol misschien zelfs nog een TV programma van maken. Ere divisie kooigevechten!