Volledig scherm
Gino Coutinho. © Pro Shots

Coutinho eerste versterking NEC

NIJMEGEN - NEC heeft met Gino Coutinho zijn eerste aanwinst binnen. De Nijmeegse eerstedivisionist neemt de 35-jarige doelman deze zomer transfervrij over van AZ.

Coutinho had bij AZ de beschikking over een aflopend contract. Bij de Alkmaarse club speelde hij sinds de zomer van 2015. Alleen in zijn eerste seizoen kwam hij veelvuldig in actie. Daarvoor stond hij onder de lat bij PSV, NAC, Vitesse, FC Den Bosch, ADO Den Haag en Excelsior.

Coutinho is de tweede keeper die NEC heeft vastgelegd in korte tijd. Eerder werd het contract van Marco van Duin al verlengd. Joris Delle (club onbekend) en Maarten Paes (FC Utrecht) trokken juist transfervrij de deur van De Goffert achter zich dicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”