Volledig scherm
NEC’ers Brahim Darri (links) en Anass Achahbar. © Pro Shots

Crisis bij NEC bereikt nieuw kookpunt: club zet Achahbar en Darri uit selectie

NIJMEGEN - Opnieuw heeft NEC-trainer Jack de Gier spelers teruggezet naar de beloftenploeg. Na Kevin Jansen enkele maanden geleden zijn dinsdag Anass Achahbar en Brahim Darri verbannen uit de selectie van de eerstedivisieclub.

Het duo zou zich in de rust van de wedstrijd bij FC Eindhoven (3-2) afgelopen zondag hebben laten gaan tegenover de technische staf. Die woordenwisseling was voor De Gier voldoende om Achahbar (25) en Darri (24) gelijk te wisselen in het duel én nu dus terug te zetten naar de beloften.

Schaduwspits Achahbar en vleugelaanvaller Darri zullen de komende tijd bij Jong NEC trainen en wedstrijden spelen. Tot wanneer zij zich bij de reserves moeten melden, is niet bekend. NEC wil inhoudelijk niet reageren op de zaak en verwijst naar het persbericht. Ook Achahbar geeft aan geen commentaar te willen geven.

Met het eruit gooien van Achahbar en Darri heeft de crisis in De Goffert een nieuw kookpunt bereikt. De Nijmeegse equipe, voor het seizoen nog bestempeld als titelkandidaat, staat na twintig duels op een beschamende vijftiende plek. Dit seizoen sneuvelde bij NEC al technisch directeur Remco Oversier, terwijl bij de supporters clubicoon De Gier onder vuur ligt. De trainer voerde vorige week nog besloten trainingen in om rust te creëren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.