Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © Henk Korzelius

Dat NEC 'droog bleef staan' deed trainer De Gier het meeste pijn

NIJMEGEN - Trainer Jack de Gier van eerstedivisionist NEC kreeg tijdens het verloren duel tegen FC Eindhoven (0-1) geel van scheidsrechter Clay Ruperti. Hij raakte met een boogballetje zijn collega David Nascimento.

De trainer van Eindhoven sprak NEC-spits Sven Braken toe, toen hij voor zijn dug-out met een schreeuw neerging door een overtreding. De Gier: ,,De trainer was met een speler van mij bezig. Daar houd ik niet van. Maar ik schoot de bal richting een ballenjongen die achter Nascimento stond. Dat zag de scheidsrechter niet.’’

Arbiter de fout in

NEC had Ruperti niet mee. De ploeg van De Gier incasseerde een tegendoelpunt vlak nadat de arbiter in de fout ging. Hij gaf Eindhoven een doeltrap, waar het een hoekschop had moeten zijn. Doelman Ruud Swinkels redde uitstekend op een schot van Anass Achahbar. De Gier noemde de beslissing van Ruperti cruciaal. ,,De enige in het stadion die het niet zag, was de scheidsrechter. Uit de omschakeling valt het doelpunt.’’

Daar ging wel een fout van Frank Sturing aan vooraf. Sturing, die in de competitie dit seizoen voor het eerst in de basis stond, kreeg de bal rand zestien aangespeeld door Rens van Eijden. De verdedigende middenvelder had Branco van den Boomen echter in zijn rug. Die veroverde de bal en liet doelman Marco van Duin kansloos: 0-1. 

De Gier: ,,We geven de goal kinderachtig weg. Maar het doet mij het meeste pijn dat mijn team daarna niet meer scoort. Het geluk ontbrak.’’ Ook vorige week tijdens de eerste nederlaag van het seizoen scoorde NEC niet. Koploper Almere City versloeg de Nijmegenaren met 1-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.