De drie trainers van NEC met vlnr: François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijers.
Volledig scherm
PREMIUM
De drie trainers van NEC met vlnr: François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijers. © Broer van den Boom

De drie kapiteins bij NEC staan al honderd dagen op het vlaggenschip

NIJMEGEN - In de aanloop naar de strijd om de tweede periodetitel slaan de drie trainers bij NEC een bescheiden mijlpaaltje. Dinsdag was het precies honderd dagen geleden dat Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer voor het eerst naast elkaar op de bank zaten. Tijd voor een tussenbalans.

Quote

Als er een van ons constant voor de dug out staat, denkt iedereen: die is de baas

François Gesthuizen, Trainer NEC

NEC is de enige club in Nederland waar drie trainers de eindverantwoordelijkheid dragen. Algemeen directeur Wilco van Schaik en Leen Looyen (technisch commissaris in de rvc) zaten in de zomer om tafel met Ruud Brood en Jurgen Streppel, maar beiden haakten af toen ze de lege portemonnee van NEC zagen.

De gekozen constructie om drie man de kar in De Goffert te laten trekken is uit nood geboren. Dat hoef je Bogers, Gesthuizen en Meijer niet te vertellen. Dat de buitenwereld er hoofdschuddend naar kijkt (twee kapiteins op een schip gaat al niet, laat staan drie) houdt ze niet bezig. Dat het in de praktijk niet werkt, bestrijden ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.