Volledig scherm
PREMIUM
Spandoek van NEC-fans in De Goffert tijdens het duel tegen Telstar op 18-01-2019. © Broer van de Boom

‘De ellende bij NEC is alleen te vergeten door promotie’

NIJMEGEN - Voor NEC-fans is na een gitzwart seizoen de hoop de laatste weken plotseling opgeleefd. Aan het einde van een donkere tunnel gloort dankzij de play-offs promotie naar de eredivisie.

‘Soms haat ik dat ik van je hou’. Dat spandoek vat het gevoel van de NEC-aanhang misschien wel het beste samen dit seizoen.

De gevallen grootmacht bungelde maanden in de kelder van de eerste divisie. Niet voor het eerst veranderde De Goffert een rokende puinhoop. Waarin onder meer technisch directeur Remco Oversier en hoofdtrainer Jack de Gier het veld moesten ruimen.

,,Dat is niet zo gek als resultaten uitblijven. Dan is het weer chaos. Dat hoort bij het voetbal’’, zegt trouwe supporter René Bleumink (47). Het hoort in ieder geval bij NEC. ,,Aan de andere kant moeten de beleidsmakers die hen hebben aangesteld in de spiegel kijken. Er zijn wel heel veel mensen geslachtofferd de laatste jaren.’’

Quote

Ik ken niemand die vanwege de successen NEC-supporter is geworden. Ik ben supporter omdat ik in Nijmegen ben opgegroeid. Dat is het lot.

René Bleumink, NEC-fan
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.