Volledig scherm
Jack de Gier tijdens zijn debuut als hoofdtrainer van NEC tegen SC Cambuur. © Pro Shots / Henk Jan Dijks

De Gier bereidt NEC nauwgezet voor op de vele opties van Jong PSV

NIJMEGEN - Jack de Gier wil zich vrijdagavond in De Goffert niet laten verrassen door Jong PSV. De trainer van NEC heeft de tegenstander tot in den treuren bestudeerd. ,,We hebben in aanloop naar dit duel meer gedaan dan voor andere competitieduels”, vertelt hij.

De Gier verwijst naar het wisselende basisteam van Jong PSV: de Eindhovense beloften maakten bij de eerste vier wedstrijden in de eerste divisie al gebruik van 22 spelers.

,,We moeten weten wie er kunnen spelen. Zo hebben we ons onder meer voorbereid op meerdere spitsen. Joël Piroe speelt namelijk heel anders dan Matthias Verreth. Voor elke positie hebben ze wel twee opties. Voor beide opties hebben we informatie gedeeld met het team en individuele spelers in het bijzonder.”

Verslapping

Op die manier probeert De Gier ook onderschatting te voorkomen. ,,Van verslapping mag geen sprake zijn”, stelt de clubicoon. ,,We hebben tegen Roda JC vorige week juist een forse stap gezet. Dat zagen we ook terug in de data als hartslag en afgelegde afstanden. De spelers herstelden in de wedstrijd sneller dan tegen Dordrecht bijvoorbeeld. Al met al ben ik dan ook tevreden over hoe het tot nu toe gaat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.