Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © Pro Shots / Marcel van Dorst

De Gier: 'Drie punten zijn drie punten'

HELMOND - Hoewel trainer Jack de Gier teleurgesteld was over het weggeven van de 2-0 voorsprong door NEC tegen Helmond Sport, koesterde hij na afloop vooral de drie punten (einduitslag: 2-3).

De Gier: ,,Drie punten zijn drie punten. We hebben drie keer gescoord. Twee doelpunten kun je tegen krijgen in een uitwedstrijd, als je maar aan het langste eind trekt.’’

De Gier was ook trots op het optreden van centrale verdediger Josef Kvida. De Tsjech verloor zijn basisplaats bij de eerstedivisionist door interlandverplichtingen. Maar hij startte tegen Helmond Sport omdat aanvoerder Rens van Eijden geblesseerd was. 

De verdediger speelde sterk en had een paar belangrijke ingrepen. ,,Teleurgesteld zijn mag. Ontevreden zijn mag. Dat moet je af en toe kunnen uitspreken. Maar het is een kracht dat hij er staat in het veld als het moet. De sfeer is goed in de groep.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.