Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © Paul Rapp

De Gier proeft weer vertrouwen bij NEC: ‘We zaten met z’n allen heel diep’

NIJMEGEN - Trainer Jack de Gier werkt met NEC toe naar ‘twee heel belangrijke wedstrijden’. Zijn ploeg moet in de duels bij Cambuur (vrijdag in Leeuwarden) en Go Ahead Eagles (volgende week in Deventer) de basis leggen voor het bereiken van de play-offs in de eerste divisie.

Quote

Het vertrouwen is met de zege terug

NEC-trainer Jack de Gier

NEC staat na de overwinning op Jong FC Utrecht (4-1) van vorige week nog maar drie punten achter de dichtstbijzijnde nacompetitieplek, toevallig die van opponent Cambuur. ,,We moeten naar de play-offs toe groeien. Dat betekent dat we van Cambuur moeten winnen”, zegt De Gier.

De zege op Jong Utrecht was voor de Nijmegenaren pas de eerste in de laatste zeven duels. NEC staat bovendien nog altijd op de beschamende vijftiende plek in de eerste divisie. Toch proeft De Gier een positieve vibe in De Goffert. ,,In de winterstop zaten we met z’n allen heel diep, het vertrouwen is met de zege terug. Het goede gevoel was er voor Jong Utrecht al. Ik merk dat door een ander trainingsschema de frisheid bij de spelers terug is. De intensiteit is omhoog gegaan.”

Cambuur is voor De Gier een oud-werkgever. Hij stond er begin jaren negentig onder contract als voetballer. ,,Ik vind het altijd leuk om daar terug te komen, ook al is het zo’n tijd geleden.” Bij Cambuur speelt tegenwoordig Kevin Jansen. De middenvelder stapte in de winterstop over van NEC. In Nijmegen was hij door De Gier verbannen naar het beloftenteam. ,,Dat is nu geen issue”, zegt De Gier. ,,Cambuur is voor Kevin een mooie kans. Ik gun hem het allerbeste, behalve in deze wedstrijd dan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.