poll

Hoe eindigt de kleine Gelderse derby?

  • De Graafschap wint (52%)
  • NEC wint (37%)
  • Gelijkspel (11%)
1391 stemmen

'De Graafschap wint topper van NEC'

NIJMEGEN - De Graafschap wint vrijdagavond de kleine Gelderse derby van NEC en vindt daarmee aansluiting met de koploper. Dat denkt een meerderheid van de lezers van de website van De Gelderlander.

In totaal vulden Zo'n 1.400 mensen onze poll in over de uitkomst van de topper in de eerste divisie op De Vijverberg in Doetinchem tussen de Gelderse ploegen. Iets meer dan de helft (52 procent) denkt dat De Graafschap de drie punten in eigen huis houdt. Daarmee zouden de Superboeren op drie punten van koploper NEC komen.

3-1

,,Een aanvallend De Graafschap willen we zien. Met een 2-0 overwinning op NEC’’, schrijft een bezoeker van de website. Een ander: ,,Als de jongens alles geven, ben ik tevreden. Ik denk dat het 3-1 gaat worden.’’

NEC wint volgens 519 respondenten (37 procent) de kleine Gelderse derby. Daarmee zouden de Nijmegenaren een fors gat slaan met De Graafschap: 9 punten. Een minderheid denkt dat het duel in een gelijkspel eindigt: 151 (11 procent).

Volledig scherm
Andrew Driver van De Graafschap viert de 1-0 tegen NEC in 2016. © ANP Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.