Volledig scherm
PREMIUM
Interim-trainer Ron de Groot van NEC. © BSR Agency

De Groot aast op revanche met NEC: ‘Ik heb er nog steeds de pest in’

NIJMEGEN - Ron de Groot kan zijn status als clubicoon van NEC een gouden rand geven. De interim-trainer van de Nijmeegse club begint vandaag met de thuiswedstrijd tegen RKC voor de tiende keer aan de nacompetitie.

Ron de Groot denkt liever niet terug aan het voorjaar van 2017. De laatste keer dat hij met NEC de nacompetitie speelde, liep uit op een drama. De Groot (59), in 2017 net als nu interim-trainer, faalt in zijn opdracht om de Nijmeegse club na het ontslag van Peter Hyballa in de eredivisie te houden. NAC stuurt NEC naar de eerste divisie.

,,Ik was er extreem ziek van, dat was ik niet binnen twee maanden kwijt”, vertelt de clubicoon, naar wie een tribune in stadion De Goffert is vernoemd. ,,Als ik daar nu aan terugdenk, heb ik er nog steeds de pest in. Dat gevoel blijft. Maar als mens moest ik ook verder. Ik ga niet in een hoekje staan huilen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.