Volledig scherm
PREMIUM
Wilco van Schaik, directeur van NEC. © Paul Rapp

‘De vier B’s’ dichten gat in begroting NEC opnieuw

NIJMEGEN - Bijna geruisloos hebben Marcel Boekhoorn, de gebroeders Harold en Jos Bons en Jack Bongers NEC overeind geholpen. De Nijmeegse eerstedivisionist kampte met een gat in de begroting van meer dan 7 ton. Dat is door de vier belangrijkste investeerders begin deze maand gedicht.

,,De vier ‘B’s’ zijn opgestaan’’, zegt Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC. ,,Zij hebben de club een toekomst gegeven.''

Een ding is helder, dat vooruitzicht lijkt in niets op het verleden. ,,De laatste twee jaar hebben we vol geïnvesteerd in de selectie om terug te komen in de eredivisie. Daarin hebben we met z'n allen gefaald en tegelijk lessen getrokken. We hebben de selectie uitgedund, we betalen geen tonnen meer voor nieuwe spelers en we hebben kritisch naar ons kostenplaatje gekeken. Het technisch beleid is omgegooid. We houden vast aan onze eigen jeugdspelers. Die visie moet op termijn in plaats van binnen een jaar een stabiele positie in de eredivisie opleveren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.