Volledig scherm
Wilfried Brookhuis. © ProShots

Dijkstra: ‘Deze overwinning is voor Brookie’

NIJMEGEN - Mart Dijkstra droeg vrijdagavond de overwinning tegen FC Volendam (3-0) op aan Wilfried Brookhuis. De keeperstrainer van NEC werd woensdag na de training opgenomen vanwege een hersenbloeding.

,,Deze is voor Brookie”, sprak de aanvoerder van NEC. ,,Hopelijk gaat het snel weer goed met hem. Ik wil er niet te veel over zeggen, dat is ook niet aan mij. Maar het shirt waarin we het veld opkwamen (met de tekst ‘Sterkte Brook’, red.) zegt genoeg. Voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven.”

Voor NEC was het een topavond. De ploeg heroverde de koppositie van de eerste divisie en deed goede zaken in de strijd om promotie. ,,Toen ik was gewisseld kon ik de tussenstanden bij de andere duels mooi in de gaten houden. Die kwamen langs op het scorebord. Maar nu moeten we niet plotseling gek gaan doen. We hebben nog niets.”

Dijkstra wil doorgaan op de ingeslagen weg. De uitzege bij RKC (0-2) van vorige week – de eerste van 2018 – heeft daarbij een boos gegeven. ,,We moeten zo blijven spelen. Met deze hoge intensiteit. Ik vond dat we een paar weken geleden geen energie uitstralen, dat is nu weer terug. Dan zie je ook meteen dat we goed kunnen spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.