Volledig scherm
Mart Dijkstra op het veld namens NEC gisteravond in Waalwijk. © BSR Agency

Dijkstra is na uitschakeling NEC tot tranen toe geroerd: ‘Dit is verschrikkelijk’

WAALWIJK - Mart Dijkstra zat dinsdagavond na de uitschakeling van NEC in de playoffs bij RKC (3-0) ‘helemaal kapot’. ,,Dit is verschrikkelijk”, stamelde de middenvelder van de Nijmeegse eerstedivisionist na de wanvertoning in Waalwijk.

Zijn ogen waren betraand. ,,Ik baal er zo van. Elke week heb ik dit seizoen vertrouwen gehouden terwijl het niet liep. Daardoor ben ik nu echt helemaal op.’’

,,Het seizoen is plots klaar. Dat besef dringt langzaam door. Ik heb nog geen zin om te stoppen met het seizoen. Maar we moeten wel.”

‘Compleet afgetroefd’

Dijkstra kon niet geloven dat zijn ploeg in de return tegen RKC een 2-0 overwinning van het heenduel verspeelde. ,,We hebben een goede uitgangspositie zomaar weggegooid. We zijn compleet afgetroefd, vooral op intensiteit.”

Opnieuw faalde NEC in de nacompetitie. Van de elf basisspelers tegen RKC maakten Guus Joppen en Dijkstra de misgelopen promotie van afgelopen seizoen ook mee. ,,Vorig jaar zaten we in een andere uitgangspositie. Het is lastig te zeggen waar het aan ligt.”

Hij zuchtte. De teleurstelling zichtbaar. ,,De handdoek bij NEC zal ik nóóit zelf gooien.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.