Volledig scherm
Mart Dijkstra viert de 1-1. © BSR Agency

Dijkstra koestert zeldzame goal, maar baalt van gelijkspel NEC

DORDRECHT - Mart Dijkstra scoorde vrijdag voor het eerst in tweeënhalf jaar. De 28-jarige middenvelder van NEC zorgde als invaller voor de 1-1 tegen FC Dordrecht. Uiteindelijk redde Jonathan Okita een punt met de 2-2 in de slotfase van de tweede helft, waardoor de Nijmegenaren voor de vijfde keer in zeven duels gelijkspeelden.

Dordrecht kreeg vlak voor de 2-2 van NEC nog een levensgrote kans via Jeremy Cijntje, die stuitte op doelman Mattijs Branderhorst. ,,Je kan het ook nog winnen hoor”, vertelde Dijkstra. ,,Na de 2-2 gingen we er nog voor. We kregen twee goede kansen via Joey en Mike. Je kan zeggen dat we ontsnappen met de late 2-2, maar ik baal vooral nog van de gemiste kansen en de afgekeurde goal”

Dijkstra doelt op het moment waarop invaller Ole Romeny na 75 minuten dacht te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. ,,De scheidsrechter gaf eerst aan dat er niks aan de hand was. De bal kwam tegen de hand van Ole aan, maar dat gebeurde in een fysiek duel waar je allebei duwt voordat de bal weer aan de voet is. De scheidsrechter liet doorspelen, maar bedacht zich nadat de bal erin was gegaan. Ik vind dat makkelijk, maar ik wil het daar niet op afschuiven. Het was wel balen.”

Zeldzame goal

De middenvelder viel na veertig minuten in voor de geblesseerde Terry Lartey Sanniez en maakte er binnen een minuut 1-1 van. ,,Het was mijn eerste balcontact, dat is lekker. Volgens mij was het een prima goal, daardoor kwamen we weer in de wedstrijd en gingen we met een fijner gevoel de rust in. Ook weleens leuk om te scoren, het gebeurt eigenlijk te weinig. Mijn laatste officiële goal was nog namens Sparta, toevallig ook tegen Dordrecht in het bekertoernooi (in september 2016, red.).”

Dijkstra begon voor de tweede keer op de bank. Hij miste het duel met Go Ahead Eagles (4-4) vanwege een blessure en keek een week geleden tegen Almere City FC (5-0) negentig minuten toe. ,,Ik zie dat als twee gemiste wedstrijden. Ik sta natuurlijk het liefst op het veld, dus ik was blij dat ik er weer in mocht komen. De keuze is aan de trainer. Concurrentie is altijd goed. Ik wil altijd laten zien wat ik kan, maar ik heb niet het gevoel dat ik er een schepje bovenop moet doen. Ik geef altijd alles. Meer dan dit kan ik niet doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.