Jeugdinternational van NEC, Dirk Proper, mag naar het WK in Brazilië.
Volledig scherm
Jeugdinternational van NEC, Dirk Proper, mag naar het WK in Brazilië. © BSR Agency

Dirk Proper met Oranje naar wereldkampioenschap in Brazilië

NIJMEGEN - De droom van Dirk Proper wordt werkelijkheid. De 17-jarige middenvelder van NEC onder 19 is door bondscoach Peter van der Veen opgenomen in de selectie van Oranje onder 18 dat over twee weken meedoet aan het wereldkampioenschap in Brazilië. 

De jeugdploeg had zich al eerder geplaatst voor het WK door afgelopen zomer Europees kampioen te worden. Toen had NEC zelfs twee jeugdinternationals in de ploeg, Van der Veen nam dit keer Syb van Ottele niet op in zijn selectie. De ploeggenoot van Dirk Proper kreeg een plek op de reservelijst. De openingswedstrijd voor Oranje op het WK is op 28 oktober tegen Japan. De twee andere poulewedstrijden zijn op 30 oktober (Senegal) en 3 november (Verenigde Staten).

Proper traint dit seizoen al regelmatig mee met de selectie van NEC. Eind september zat de tiener voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-3). De middenvelder mocht wel warmlopen, maar tot een invalbeurt kwam het niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.