Volledig scherm
NEC-doelman Joris Delle. © Joep Leenen

Doelman Delle blinkt uit met cruciale redding tegen Jong PSV

NIJMEGEN - NEC-doelman Joris Delle voorkwam donderdag tegen Jong PSV met een cruciale redding een voorsprong voor de beloften uit Eindhoven. Hij kreeg een 7. Hoe presteerden zijn teamgenoten?

Joris Delle had de afgelopen wedstrijden niet zijn sterkste periode in het doel van de Nijmegenaren. Maar tegen Jong PSV (2-0 winst) keepte hij nagenoeg foutloos, op een enkele uitworp en verre trap na. 

Zijn knappe redding vroeg in de eerste helft op een schot van Ramon Pascal Lundqvist was cruciaal. Na een kopbal op de paal viel de bal voor de voeten van de vrijstaande aanvallende middenvelder. Lundqvist schoot de bal van dichtbij laag en door het midden in. Delle bleef goed kijken en de bal ging via de doelman over. 

De redding kwam op een moment dat Jong PSV beter in de wedstrijd kwam en NEC onzeker oogde en veel onnodig balverlies leed. Een 1-0 achterstand had het laatste restje vertrouwen weg kunnen slaan bij de titelfavoriet in de eerste divisie. Delle voorkwam dat. Hij hield daarmee ook weer een keer de nul.

De rapportcijfers:

Delle 7; Heinloth 6, Sturing 5,5, Van de Pavert 6, Verdonk 6; Dijkstra 5,5, Kadioglu 5,5 (Jansen 5,5), Breinburg 5,5; Rayhi 5,5 (Schuurman -), Braken 6,5, Groeneveld 6,5.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.