Volledig scherm
Doelman Mattijs Branderhorst in actie voor NEC tegen Jong PSV. © BSR Agency

Doelman Mattijs Branderhorst eerste aanwinst voor NEC

NIJMEGEN - NEC heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Mattijs Branderhorst tekent een contract voor twee jaar bij de eerstedivisionist. De doelman speelde het tweede deel van afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Nijmeegse club. 

NEC nam Branderhorst in de winterse transferperiode op huurbasis over van Willem II, waar hij reservedoelman was en een aflopend contract had. Na een weifelend begin in De Goffert liet hij een goede indruk achter. Branderhorst stond achttien duels onder de lat bij NEC. Hij incasseerde daarin 25 tegendoelpunten en hield vier keer zijn doel schoon.

De Tilburgse eredivisionist besloot de optie tot verlenging in het contract van de doelman (25) niet te lichten. Daardoor was Branderhorst transfervrij.

Prioriteit

Volledig scherm
NEC-doelman Mattijs Branderhorst. © Raphael Drent

Een doelman stond hoog op het prioriteitenlijstje van NEC. NEC gaat zo goed als zeker niet verder met rechtsback Guus Joppen en keepers Marco van Duin en Oliver Zelenika, van wie de contracten afliepen. Daardoor had de club had met Norbert Alblas nog maar één sluitpost onder contract. De keeper uit Amstelveen herstelt bovendien van een zware knieblessure. Hij raakte in januari geblesseerd. Voor zijn herstel staat negen maanden tot een jaar.

Branderhorst komt uit de jeugdopleiding van Willem II/RKC. In het seizoen 2017-2018 veroverde hij een basisplaats in Tilburg. Hij raakte die weer kwijt doordat hij een spier in zijn bovenbeen scheurde. De doelman speelde 27 duels voor Willem II. In het seizoen 2015-2016 keepte hij vijf duels in de eerste divisie. Hij was toen verhuurd aan MVV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.