Volledig scherm
NEC-supporter Henk. © Socrates

Doodzieke Henk krijgt waardig eerbetoon tijdens wedstrijd NEC - FC Twente

NIJMEGEN - De doodzieke NEC-supporter Henk Cornelissen (51) is vrijdagavond bedolven onder de steunbetuigingen tijdens de wedstrijd NEC - FC Twente in het Goffertstadion. In de twaalfde minuut zijn de supporters van NEC gaan staan om te applaudisseren voor de zieke supporter. 

De fanatieke supporter is met een speciale ambulance naar het stadion vervoerd. Een paar maanden terug kreeg hij buikpijn en had last van zijn been. Hij dacht aan een zweepslag, maar de diagnose was bikkelhard: ongeneeslijke kanker. 

Sterkte Henk

Volledig scherm
© Socrates

De NEC-aanhang riep daarom op om de Nijmegenaar een hart onder de riem te steken door hem toe te zingen in de twaalfde minuut. Ook werd er volop voor hem geapplaudisseerd. Dit alles als eerbetoon aan ‘de twaalfde man van NEC'. Ook vanuit het uitvak werd Cornelissen gesteund. Zo was daar een groot spandoek met de tekst: ‘Sterkte Henk’, gemaakt door FC Twente-supporters. 

Vanaf de tribune woont Cornelissen de wedstrijd bij vanaf een ziekenhuisbed. Het is mogelijk de laatste wedstrijd van NEC die hij meemaakt. 

Ook na afloop van de wedstrijd is er vanaf de tribune voor Henk gezongen. Daarnaast is NEC-speler Randy Wolters naar Cornelissen gekomen om hem zijn voetbalshirt te geven. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.