Volledig scherm
Kyle Ebecilio. © Reinier van Willigen

Ebecilio vindt onderdak bij NEC

NIJMEGEN - De 23-jarige Kyle Ebecilio krijgt bij NEC de kans aan zijn herstel te werken. De oud-speler van FC Twente die transfervrij is, werd in juni van dit jaar getroffen door een zenuwaandoening.

De centrale middenvelder is hersteld van die aandoening. Door een intensief traject te volgen onder begeleiding van de medische staf van NEC wil hij zich weer klaarstomen voor het profvoetbal. Het is de bedoeling dat de Rotterdammer op termijn aansluit bij Jong NEC.

Helpen

Remco Oversier, technisch directeur van NEC, legt uit dat de Nijmeegse club Ebecilio wil helpen. ,,Ebecilio is een goede speler geweest. Hij heeft lang zelf aan zijn revalidatie gewerkt. Wij helpen hem graag verder met onze faciliteiten, prachtige locatie en goede mensen. Hij zal veel tijd nodig hebben. Verder zien we wel.’’ De middenvelder heeft geen contract getekend.

Syndroom

Ebecilio werd in de zomer van 2016 getroffen door een andere ziekte, het zeldzame Syndroom van Guillian Barré. Het lichaam had een afweerreactie tegen zijn eigen zenuwcellen. De voetballer had onder meer last van krachtverlies en motorische problemen in de benen en voeten.

Na zijn herstel van het Syndroom van Guillian Barré speelde de middenvelder de eerste helft van vorig seizoen negen wedstrijden voor Jong FC Twente. In maart 2017 is zijn contract ontbonden.

Arsenal

Ebecilio maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Arsenal. Daar kwam hij niet verder dan het tweede elftal. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij naar FC Twente. Na twee jaar werd hij een half seizoen verhuurd aan Nottingham Forrest en vervolgens een half seizoen aan ADO Den Haag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.