Eerbetoon NEC-fans bij huis erevoorzitter Hans van Delft
Volledig scherm
Eerbetoon NEC-fans bij huis erevoorzitter Hans van Delft © Legio Noviomagum

Eerbetoon NEC-fans bij huis erevoorzitter Hans van Delft

NIJMEGEN - Een groep NEC-fans van het fanatieke supporterscollectief Legio Noviomagum heeft zaterdagmiddag een eerbetoon gebracht bij het huis van Hans van Delft. De 73-jarige erevoorzitter van de Nijmeegse voetbalclub is ongeneeslijk ziek. Na 15.00 uur meldde een groep van zo’n tien supporters zich met een metersgroot spandoek.

Op het doek van twaalf bij drie meter stond Van Delft afgebeeld met de tekst ‘Hans van Delft, voor altijd Grote Dikke Leider’, verwijzend naar de bijnaam van de Nijmegenaar die tussen 1997 en 2006 voorzitter was van NEC. Uit de getekende sigaar kringelde de karakteristieke rookpluim zelfs op.

‘De slopende ziekte kanker heeft zijn intrede in het grote lichaam van Hans gedaan’, zo schrijft Legio Noviomagum op de eigen website. ‘Al een tijdje is er geen uitzicht meer op herstel en zijn toekomst is onzeker. Deze man verdient een ode. Waarom zouden we wachten tot het te laat is, nu kan meneer Van Delft er nog van genieten. Want verdient heeft hij het!’

Het spandoek met daarop de tekst: ‘Hans van Delft, voor altijd Grote Dikke Leider’.
Volledig scherm
Het spandoek met daarop de tekst: ‘Hans van Delft, voor altijd Grote Dikke Leider’. © Legio Noviomagum

Coronacrisis

Onder Van Delft leeft het zieltogende NEC van eind jaren negentig volledig op. In 2003 haalt de ploeg onder trainer Johan Neeskens Europees voetbal en een jaar later doet NEC de eerste miljoenentransfer uit de geschiedenis van de club. Legio Noviomagum geeft aan rekening te hebben gehouden met de actuele gezondheidsrisico’s in verband met het coronavirus.

‘Ondanks de coronacrisis zetten wij ons plan door’, leest het online verder. ‘De noodzakelijke maatregelen omtrent het coronavirus maken het niet makkelijker. (...) Door de enorme windstoten is het onmogelijk het doek hoog te krijgen. Gelukkig woont GDL op een terp en kijkt zodoende van bovenaf.’