Volledig scherm
NEC speler Calvin Verdonk in duel met jong Ajax speler Che Nunnely. © ProShots

‘Niet meer aan kampioenschap denken’

AMSTERDAM - NEC’er Calvin Verdonk was na de nederlaag bij Jong Ajax (1-0) van maandag realistisch. ,,We moeten niet meer aan het kampioenschap denken”, sprak de linksback van de Nijmeegse formatie, die door zijn gele kaart in Amsterdam geschorst is voor het duel met Jong AZ van vrijdag.

Zijn ploeg is met twee duels voor de boeg de nummer 3 in de eerste divisie. Het gat met koploper Jong Ajax is drie punten, de achterstand op Fortuna Sittard twee punten.

NEC heeft zich in een lastige situatie gemanoeuvreerd, concludeerde Verdonk. ,,We moeten de resterende twee duels winnen en dan kunnen we pas kijken wat Fortuna heeft gedaan. De titel is lekker, maar uiteindelijk gaat het om rechtstreekse promotie naar de eredivisie.” Daarvoor moet NEC boven de Limburgers eindigen.

Verdonk vond dat zijn ploeg in de eerste helft tegen Jong Ajax niet thuis gaf. En dat terwijl NEC een kans uit duizenden kreeg: de 2-0 van tien dagen geleden werd geschrapt omdat Jong Ajax met Teun Bijleveld een geschorste speler opstelde. ,,Iedereen had echt zin in deze wedstrijd, maar het kwam er niet uit. In de tweede helft leverden we meer strijd, speelden we meer op fysiek dan voor rust. Als we dat de eerste helft ook hadden gedaan dan was het hier een andere uitslag geworden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.