Volledig scherm
Ernie Brandts neemt afscheid bij het gedegradeerde NEC. © Stanley Gontha

Ernie Brandts vertrekt bij NEC

NIJMEGEN - Met de degradatie van NEC is ook een einde gekomen aan de soap rond assistent-trainer Ernie Brandts. De 61-jarige coach vertrekt na dit seizoen bij de Nijmeegse club, waar zijn contract niet wordt verlengd.

Brandts tekende vorige zomer een eenjarige verbintenis met NEC, die automatisch verlengd zou worden bij handhaving in de eredivisie. Nu dat niet is gebeurd, vervalt deze clausule. Hoofdtrainer Peter Hyballa had een soortgelijk contract. Hij werd in april ontslagen. Daarna gaf Brandts aan dat hij moeite had met de ontstane situatie. 

Onder interim-trainer Ron de Groot keerde Brandts niet terug op het trainingsveld. De oud-speler van De Graafschap kwam niet meer op de club en deed niets meer voor NEC. Hij onderhandelde met de clubleiding over de afwikkeling van zijn eventueel nog doorlopende verbintenis, maar daarvan is nu dus geen sprake meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”