Volledig scherm
NEC-supporter Henk in het bed op de tribune. © Socrates

Fanatiek NEC-supporter Henk Cornelissen (51) overleden: hij zag de ploeg nog eenmaal stralen

Fanatiek NEC-supporter Henk Cornelissen is zaterdag op 51-jarige leeftijd overleden. Hij was ongeneeslijk ziek en bezocht onlangs voor het laatst een wedstrijd van zijn geliefde voetbalclub.

De fanatieke supporter ging op 26 april met een speciale ambulance naar het stadion. Een paar maanden eerder kreeg hij buikpijn en had last van zijn been. Hij dacht aan een zweepslag, maar de diagnose was bikkelhard: ongeneeslijke kanker.

Volledig scherm
Henk Cornelissen © DG

In De Goffert zag Cornelissen NEC met 4-0 winnen van FC Twente. In de twaalfde minuut was er speciaal voor de trouwe fan een eerbetoon: De NEC-aanhang zong hem toe en er werd volop voor hem geapplaudisseerd. Dit alles als eerbetoon aan ‘de twaalfde man van NEC’.

Ook vanuit het uitvak werd Cornelissen gesteund. Zo was daar een groot spandoek met de tekst: ‘Sterkte Henk’, gemaakt door FC Twente-supporters.

Vanaf de tribune woonde Cornelissen de wedstrijd bij in een ziekenhuisbed. NEC-speler Randy Wolters overhandigde na afloop van het duel zijn shirt aan de zieke supporter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.