Volledig scherm

FC Twente komt graag op bezoek bij NEC

NIJMEGEN - NEC gaat zaterdag in het Goffertstadion proberen broodnodige punten te pakken in de overlevingstocht door de eredivisie. De Nijmeegse ploeg is gewaarschuwd, want tegenstander FC Twente won bij geen enkele andere club in de eredivisie zo vaak als bij NEC.

Beide clubs staan voor de veertigste keer tegenover elkaar voor een eredivisieduel in Nijmegen. De balans tot dusver: negen zeges voor NEC, tien remises en liefst twintig keer won FC Twente. Bij geen enkele andere club wonnen de Tukkers vaker buitenshuis in de eredivisie; bij Sparta en Willem II noteerden ze zestien uitzeges.

Punten hard nodig
NEC won slechts twee van de laatste elf thuiswedstrijden tegen Twente (zeven nederlagen), waaronder het duel van vorig seizoen op 27 januari 2016 (2-0). Dat het team van trainer Peter Hyballa schreeuwt om een succesje, dat blijkt ook uit het feit dat NEC slechts één van zijn laatste tien eredivisieduels heeft gewonnen: 0-1 bij Roda JC op 1 oktober. Vier keer speelden de mannen van Hyballa in die reeks gelijk en om weg te komen uit de onderste regionen zijn driepunters noodzakelijk.