Volledig scherm
Ferdi Kadioglu © ANP

Ferdi Kadioglu vestigt nieuw clubrecord bij NEC

NIJMEGEN - NEC leed zondag in de Amsterdam ArenA een kansloze nederlaag tegen Ajax (5-0), maar Ferdi Kadioglu zorgde voor een mooi lichtpuntje bij de Nijmeegse ploeg. De middenvelder verscheen voor de eerste keer aan de aftrap bij een competitiewedstrijd en werd zo de jongste basisspeler van NEC ooit in de eredivisie

Kadioglu was zondag 17 jaar en 44 dagen oud.

Invallen
Het clubrecord was in handen van Jan Peters (17 jaar en 137 dagen), op 2 januari 1972 uit tegen Feyenoord (5-1). Eerder dit seizoen had Kadioglu al een basisplaats voor de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag, maar in de eredivisie was hij tot aan zondag alleen maar ingevallen.

Eerste eredivisiedoelpunt
Tijdens een van die invalbeurten wist de in Arnhem geboren tiener al een ander clubrecord te verbreken. Eind oktober bezorgde Kadioglu NEC een punt tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, toen hij na de rust als invaller de gelijkmaker scoorde. Kadioglu was toen 17 jaar en 23 dagen oud.

Ook destijds verbrak hij een clubrecord van Peters. De clubicoon was 17 jaar en 263 dagen oud toen hij op 7 mei 1972 zijn eerste eredivisiedoelpunt maakte voor NEC.